FBI si Social media

Sincer de ceva vreme doream sa le-o trag alora de la DGIP care au facut cont pe twitter, arunca povesti de adormit copii acolo dar nu pun link. Adica pun, dar la linkurile alea are acces doar presa. Sa nu mai zic de SRI [echivalentul FBI] care nu este prezent deloc.

in paranteze amintesc  un post al lui Victor Kapra care participa la nu stiu ce  targ de IT in SUA si a remarcat faptul ca bloggeri sau ziaristii au drepturi absolut egale.

Sa revin insa la FBI si Social media. Cateva date intersante:

FBI este prezent pe Facebook si are peste 13.000 de fani. Are propriul canal pe youtube iar clipurile au inregistrat in cei apropae 2 ani aproape 700.000 vizualizari.
De asemena au creat pentru posesorii de site-uri, sau membrii retelelor sociale un wodget care poate fi inseara in orice pagina, si pe orice site de social media.Il puteti vedea mai jos. Numele widgetului este foarte sugestiv: Most Wanted Fugitives.

Ultimii pasi pe care FBIii face spre social media – percepand aretele sociale ca un canal important de comunicare cu targetul lor, sun un Video Widget [care de asemenea are un cod oferit utilizatorilor de retele sociale] si un Mobile Phone App. Video vidget-ul il puteti vedea mai jos sau aici: http://www.fbi.gov/page2/jan10/social_010710.html

Sa vedem ce este cu acest Mobile Phone App.

In Februarie anul trecut o firma numita NIC, rata de widget-ul Most Wanted Fugitives inspi din Kansas City la creat acest app freepentru iPhone si iTouch.
cei care downloadeaza acest App, pot sa vada pose si sa aibe acces la detalii despre copii disparuti, teroristi sau sau criminali dati in urmarire si poate apela FBI in cazul in care are informatii.
Un Update recent poate sa identifice [cu acordul celui in cauza] locatia telefonului si sa il indrume catre cea mai aporpiata locatie FBI prin GPS.
Aplicatia a fost descarcata de 670,000 ori in pester 74 tari,printre care Rusia, Pakistan, si Arabia Saudita.

Resources:
FBI multimedia page
FBI widgets
FBI on Facebook
FBI on YouTube
FBI on Twitter
Personal nu ma mira ca FBI este prezent pe internet. Pentru ca America este tara care a promulgat Freedom of Information Act.