Functionarii tembeli de la BRD

euro

euro500aIeri am primit un email care m-a facut sa merg mai drept pe strada: google mi-a trimis: 70 de euroi. Am dat fuguta la cea mai apropiata banca care avea si Western Union sa ii scot ca imi ardea buza dupa o tigara. In timp ce asteptam ca functionarul sa caute prin calculatorul lui apare in spatele meu un domn. Functionarul ii spune:

– v-am sunat ieri de 3 ori. nu pot sa va dau banii!

– de ce spune omul?

– vedeti adeverinta asta de salariu pe care mi-ati adus-o? nu scrie pe ea ca ea pentru BRD!

– adica? intreaba omul

– pai da, trebuie sa scrie pe ea ca aveti voie sa va ridicati salariul de la BRD !

– stati asa, am cont la dv de 6-7 ani. este contul meu, Posta imi pune banii in contul asta de cand ne-au obligat s afacem cardurile…

 

Ma uitam ca boul incercand sa pricep despre ce e vb. Amandoi imi explica: omul intarziase cu o rata la banca, acum era la zi, dar aparea datornic si ca atare contul lui era blocat. Nu mai putea sa scoata banii ca orice om normal de pe card si trebuia sa vina la banca, in fiecare luna, cu o adeverinta din partea angajatorului (Posta Romana) in care sa se specifice ca este titularul contului si ca poate sa isi ridice salariul ramas [banii pe care ii datora, adica ata, la banca ii erau opriti automat din cont].

Luna trecuta ii ridicase fara probleme cu o adeverinta identica cu cea adusa luna aceasta. Numai ca, o funntionara “ din centrala” nu fusese multumita: nu scria pe adeverinta BRD!

deci: omul avea cont la BRD. nu se ducea cu adeverinta la alta banca ci la BRD! Nu soctea banii din contul altuia ci contul lui care era la BRD!  iar functinara era atat de tampita ca nu era sigura la ce banca lucreaza !

Aceasta este singura explicatie pe care o am…poate altcineva are mai mult de un neuron si o sa priceapa logia acelei functionare. Neuronul meu a renuntat sa descoprte misterul celor 3 litere esentiale: BRD !

Nu stiu cum s-a rezolvat. L-am lasat vorbind la telefon cu functionarele de la casieria Postei Romane incercand sa le roage sa trimita orin fax inca o adeverinta pe care sa scrie si BRD !

2 thoughts on “Functionarii tembeli de la BRD

  1. Prietene, ceea ce scrii tu aici e total SF. Cand intarzii cu rata la banca si mai ai un cont, la aceeasi banca, in care ti se vireaza salariul, banca iti poata preleva rata direct din cont. Contul nu se blocheaza. Ceea ce ai auzit tu dar sigur n-ai inteles este ca probabil persoana avusese impozite neplatite la Stat, iar ANAF i-a pus poprire pe cont, caz in care exista anumite reguli care trebuie urmate, inclusiv in ceea ce priveste lucrurile care trebuie sa apara scrise pe adeverinta. Asa cum e logic, pe adeverinta trebuie sa apara banca la care omul poate face operatiuni in cont.

    Dar cum in tara asta toata lumea se pricepe la orice, de la fotbal la politica, trecand prin economie si regulamente ANAF, nu e surprinzator ca si tu te incadrezi in categoria celor care isi dau cu parerea fara sa stie despre ce vorbesc.

    EDIT:
    nu. nu sunt surd. omul a explicat clar ca luna trecuta nu a avut probleme. ca ii cereau o adeverinta ca sa isi poata ridica salariul desi era aceeasi banca.

Comments are closed.