Labari, Frustrati, Creti-NETI

3d

In urma cu cateva luni Marius Tuca a catalogat bloggerii drept labari.  Apoi l-am auzit pe Ion Cristoiu afirmand ca cel care scriu pe blog sunt niste “frustrati care nu au unde sa scrie”. Seara trecuta, la emisiunea “Dupa Bloguri” de la Realitatea TV, Cristian Tudor Popescu a afirmat ca “Cei de pe net sunt cretineti si netandertali”.  [vezi LINK]

In decembrie 1989 Ceausescu ne numea huligani, Iliescu in ’90 ne-a numit golani… Liderii de opinie de astazi ne pun alte etichete: Labari, Frustrati, Creti-NETI!

Nu neg faptul ca o serie de imbecili au descoperit internetul si sub adapostul anonimatului injura pe cine pot. Cand bloggerul Mircea Badea se ia in gura cu presa,  iar in ultima perioada tot mai des cu blolggerii si ii jigneste nu ma afecteaza  atat de mult intrucat publicul lui este destul de divers: cei ce au citit mai mult de 2 carti in viata lor nu il iau in serios pe MB si stiu sa discearna adevarul din polologhia videobloggerului… iar de parerea gloatei putin ma intereseaza.

Asadar bloggerul Badea nu e o problema. Problema se pune cand 3 editorialisti,  formatori  e opinie, incep sa  bage in aceeasi oala pe toata lumea, generalizand si punand etichete unei intregi generatii. Generatie care i-a cam ajuns din urma si i-a si depasit. Care gandeste altfel si care nu mai poate fi indobitocita atat de usor precum generatia mea.

Afrimatiile celor trei reprezinta o problemapentru ca judecatile de valoare exprimate pe un post TV – care deocamdata bate tot in audiente –  sau in presa scrisa de trei jurnalisti apreciati, nu doar de marea masa ci si de elite, pun un stigmat asupra unei intregi categorii de indivizi.

3dCredeam  ca in tentativa asta de stat de drept macar atat ne-a ramas: dreptul la opinie, dreptul la libera exprimare si nu in ultimul rand demintatea de a ne numi oameni (cu idei mai bune sau ai proaste) si nu labari, frustrati sau creti-neti.

Oare ce urmeaza? Or  sa  ceara parlamentului sa opuna CNA sa ne monitorizeze? Si sa ne amendeze? Pana atunci sper ca avatarul de mai jos o sa ii mai faca sa mediteze asupra afirmatiilor lor.

3 thoughts on “Labari, Frustrati, Creti-NETI

 1. cu tot respectul pt cei care au facut astfel de afirmatii :
  e firesc sa-si apere sistemul care i-a consacrat insa opinia doar pe un singur sens e la asfintit !

  Internetul devine o comunicare bilaterala din ce in ce mai prezenta – intr-un viitor apropiat se vor cerne si valorile de opinie ! Probabil mult mai nisate, dar in acelasi timp mai nuantate
  Cand se va simti relevanta si pe virtual, cu siguranta cei care vorbesc acum in termeni partizani isi vor schimba parerea
  ”la-nceput a fost cuvantul”
  adica informatia transmisa – care incepe sa se manifeste intr-un cadru ideal !
  iar acest cadru necesita o altfel de abordare !

  Zic si eu ! :arrow:

 2. @valentin, nu e vb doar ca apara un sistem care i-a conscrat. e vorba de mentalitatea lor, de faptul ca pun etichete.

  ps: emisiunea “Dupa Bloguri” este destul de slaba.

Comments are closed.