Libera asociere incalcata

Am gasit siteul Partidului Republican si pe el urmatoarea stire:

Nu ne propunem sa analizam constitutionalitatea deciziei de dizolvare a unui partid politic, pentru ca din start, personal consider ca dizolvarea unui partid politic este neconstigtutionala, sub aspectul principiului fundamental al existentei democratiei- existenta pluripartidismului, al egalitatii de sanse intre  toti cetatenii romani, fara deosebire de sex, varsta, opinie si apartenenta politica…Dar intr-un stat de drept o decizie judecatoreasca irevocabila trebuie respectata, si pe cale de consecinta, partidul Republican, continuatorul in drepturi si obligatii al partidului Mileniul III a fost dizolvat. Consider si astazi ca cel putin d.p.v.j. dizolvarea a fost netemeinica si drept urmare nelegala, pentru ca niciodata conducerea partidului Republican nu a fost citata pe parcursul judecarii cererii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.Afland intamplator despre aceasta actiune, am incercat printr-o contestatie in anulare sa intoarcem solutia , care era deja hotarata.Pacat ca Romania distruge printr-o hotarare judecatoreasca, niste idei republicane, de care fiecare stat democratic, cu atat mai mult o republica cum este Romania, avea nevoie.
Dar asa se intelege democratia in Romania, asa se intelege statul de drept si respectarea literei si spiritului Constitutiei.
biroul de presa al partidului Republican   Partidul

cum sunt frate cu Toma Necredinciosul am trimis un email avocatului Gheorghe Dinu, care sa imi confirme daca cea am citi este adevarat sau nu. Cu intarziere am primit un raspuns de la domnia sa.

va salut,
daca ar fi sa interpretam faptul ca in actiunea promovata in mod neconstitutional
de Parchet-care a cerut dizolvarea Partidului Republican
pe motiv ca nu a indeplinit 0,50% la 2 alegeri consecutive,
 s-a dispus o hotarare irevocabila, putem afirma ca P.Republiocan
este dizolvat. Dar pentru ca niciodata noi nu fusesem citati,
 am formulat o contestatie in anulrae-cale extraordinara de atac,
care nu a primit inca raspus. teoretic admisa o asemenea cale
ar genera un nou proces pe fond, dar se pare ca nu se vrea sa
se admita contestatia in anulare.
cu ales respect
-----------------------------------------------------------------------------------
prof. univ. dr. av. Gheorghe Dinu
Presedintele Partidului Republican

buuuun.
si acum sa ne intoarcem la Constitutia Romaniei care spune ca cetatenii romani au asigurat dre[tul la lbera asociere. E drept ca destule “partide” au primit moca sedii si fonduri de la stat. Si cred ca daca un partid este nesemnificative pe scena politica, nu are dreptul la sedii. cel mult unul central. In rest e treaba lui cum se gospdareste. Insa a destiinta un partid este un precendent periculos.

Pluripartidismul si democratia sunt in pericol si incalcate. Nu stiu cand a fost aprobata aceasta lege care permite dizolvarea unui partid, insa nu este normal: se incalca dreptul la libera asociere, garantat de Constitutie. Ceea ce este destul de ciudat este si faptul ca mai sunt partide in situatia celui republican insa nu au fost desfiintate. Inca.