Lumea se schimba: Obama investit

“Lumea se schimba si noi ne schimbam odata cu ea” a rostit aseara Obama cel de al 44-lea presedinte American.  Au fost cuvintele cheie ale mesajului sau in oinia mea. In loc sa scoate in evidenta mesajul transmis in discursul sau, intreaga presa a tinut sa specifice ca Obama este primul presedinte de culoare din istoria Americii. Dar  inca o non-stire prezentata a mia oara nu face decat sa umple spatiul iar banalitatea lor nu prea mai revolta pe nimeni.

In discursul lui Obama de aseara s-a adresat natiunii americane pe care o vede ca un spatiu multicultural in care traiesc crestini (impartiti si acestia in mai multe biserici si secte), evrei, musulmani, budhisti… A promis redresarea economiei americane insa a venit cu o propunere deloc surprinzatoare avand in vedere ca era constient ca lumea se schimba: economia ecologica!. ” Trebuie sa pune la munca Soarele si Vantul”…  Constient de faptul ca ochii planetei sunt atintiti asupra momentului a adresat un mesaj si rusilor, vechii inamici ai SUA.

Nu stiu daca Obama este Mesia mult asteptat de multi oameni. Nu stiu daca va putea sa duca la indeplinire promisiunile facute in campanie. Cu siguranta insa el nu este doar un produs al marketingului politic ci si al schimbarilor din societate.

PS: si la noi lumea se schimba. In rau insa. In loc sa tindem catre toleranta ne indreptam spre un regim autoritar. Ce este trist este ca intelectualii nici acum nu s-au dezbarat de metehnele comuniste. Obisnuiti sa aplaude propunerile conducatorului mult iubit au iesit si de data asta la rampa infierand cu manie proletara pe cei care gandesc altfel. Si asta pentru ca avem o tentativa de societate civila.

Si pentru ca lumea se schimba iar online-ul a dat Americii un alt presedinte, cum nici noi nu suntem departe in ceea ce priveste acest domeniu (ma refer la online OFC ) va invit sa va alaturati unui demers online pe care l-am gasit astazi la Sorin Tudor.

Schimbarea si salvarea depinede doar de noi. Putem sa nu ne lasam manipulati. But realy, We can?

3 thoughts on “Lumea se schimba: Obama investit

  1. Sa-l vedem peste patru ani daca a indeplini ce si-a propus. Daca nu va face mare lucru va fi vai de pielea lui. Va fi judecat mult mai aspru decat un presedinte alb.

Comments are closed.