Obama presedinte: Revolutie in SUA

OBAMA PRESEDINTE !!!

Oamenii nu voteaza rational. Pentru ca solutia rationala ar fi fost McCain si nu Obama. Un erou, un politician care si a slujit tara  cu devotamant in intreaga sa cariera vs un tanar politician cu o cariera fulgeratoare.

Nu este vorba insa doar de sentimente aici. Este vorba insa si de curajul Americii de a face o schimbare. O adevarata revolutie avand in vedere schimbarile pe care le aduce alegerea sa ca presedinte.  Atat pe plan intern cat si pe plan extern. O schimbare necesara. Iar alegerea lui McCain, chiar daca si acesta aducea o serie de schimbari, nu ar fi avut semnificatia pe care o are alegerea lui Obama. In primul rand pentru ca era firesc sa vina la Casa Alba un democrat. Apoi sa vina un tanar si, nu in ultimul rand, un presedinte de culoare. Nu stiu daca Obama va aduce in SUA stabilitatea de care americanii de rand au nevoie. Cu certitudina insa el era dorit de multa lume si nu doar de americani. Omenirea era obosita de politica  agresiva pe plan extern dusa de SUA in ultimii 20 de ani. De aceea era nevoie de aceasta revolutie electorala.

Am vazut discursul lui McCain si am fost impresionat de deminitatea, echilibrul si fair play-ul cu care acesta a primit infrangerea. Sunt convins ca va ramane un lider extrem de important al SUA. Va avea un cuvant greu de spus in continuarea iar ideiile fostului soldat in Vietnam nu vor putea fi ignorate. Cred ca ar fi fost un presedinte bun si el. A avut doar ghinionul sa ii urmeze lui Bush si sa fie si republican.

Obama vine cu o alta optica. Nu stiu ce politica va adopta pentru ca de la vorbe la fapte sunt multe iar, se stie, presedintele nu este un zeu atotputernic. Sa speram ca asteptarile multor oameni nu vor fi inselate…

Sa fie intr-un ceas bun. Sorin, stiu ca  si tu crezi in  Obama. Ce zici noi romanii putem?

ps: Delatii despre costurile campaniei lui Obama gasiti la InconstaniN

update: am mai scris despre asta: Corina Cretu , NewDada, Cabral, I T Morar, M.J. , Sorin Platon  (lista deschisa)