Mita in alegerile locale 2008

Alegerile locale din acest an au echilibrat scena pplitica. Toti se declara castigatori dar de fapt nu este nici unul castigator… partidele au cam acelas scor: undeva intre 20 si 30%, fapt care presupune o serie de compromisuri si aliante POST electorale.
PDL nu a obtinut acea majoritate visata de Basescu. Din pacate. Cu toate ca sunt unul din adversarii lui Basescu spun din pacate pentru ca acest partid si-a creat ascensiunea politica prin santaj. Mereu a santajat partenerii politici fie ca a fost la guvernare fie ca a fost in opozitie. Intre 1996 -2000, desi fusesera luati la guvernare si detineau ministere importante au sanatjat Conventia Democrata si au urcat in sondaje. In opozitie au santajat celelate partide au jucat rolul victimei astfel incat au urcat de la 7 la 11%. Dupa ce au casigat alegerile cu Alianta DA au inceut sa santajeze guvernul Tariceanu. Au inceput sa urce vertiginos in sondaje si au cerut alegeri anticipate deoarece protocolul aliantei DA le dadea doar 30% din mandate si ei vroiam mult mai mult. Pana la urma au fost expulzati din executiv si au putut sa isi faca jocurile. Insa… nu au urcat la 50% asa cum speram. Venirea lor la putere ar fi insemnat inceputul sfarsitului… Si astfel PD-L s-ar fi alaturat PNTCD devenind si ei un partid istoric… ca tot au trecut la doctrina populara… Ar fi fost prima data cand nu ar mai fi avut adversari. Ori fara adversari, PDL nu isi poate justifica prezenta pe scena politica… Ori Basescu s-a prins de asta, ori ceva s-a intampolat cu mintea romanului si si-a dat seama ca Basescu este un pericol… Acum daca vor obtine cca 30% si Basescu numeste primul ministru din randurile PD-L exista riscul ca el sa fie din nou demis de noul Parlament fie si doar pentru 30 de zile. Iar presedintele interimar numeste alt premier care formeaza guvernul. Fara Basescu :)… sunt curios sa vad care vor fi pasii urmatori ai PDL dar strategia este simpla: am castigat alegerile, suntem cei mai buni… opozitia va spune exact invers: Basescu a pierdut alegerile! Se va dezice PDL de Basescu??? pentru ca acum ii trage in jos? nu cred. Zaus taie si spanzura in partidul acela dar probabil ca vor incerca discret sa se distanteze… e cea mai buna strategie electorala daca vor sa pasreze cei 30%…
Toata lumea a dat mita in alegerile astea. In doua localitati alegerile au fost anulate. Iar cee si mai amuzant este faptul ca legea electorala nu prevede anularea alegerilor in cazul decesului unui candidat… oamenii din Voinesti judetul Iasi l-au votat pe candidatul care era mort (Dumnezeu sa il ierte).
Dau citire unui comunicat de presa trimis de PSD presei:
PDL a tiparit si a distribuit în mai multe comune din judetul Iasi câteva sute de mii de taloane care anunta organizarea unei tombole cu premii pentru cetatenii care se prezinta la vot în ziua de 1 iunie 2008. În cuprinsul materialelor de propaganda electorala se cere cetatenilor sa aplice stampila VOTAT a sectiei de votare în chenarul special indicat. În acest chenar apare poza candidatului PD-L, Dan Cârlan, la functia de Presedinte al Consiliului Judetean, iar sub chenar este aplicata sigla electorala a PD-L. Astfel, se face asocierea celor doua imagini cu influentarea cetatenilor sa voteze în favoarea candidatului PD-L, cu atât mai mult cu cât apare si sloganul „VOTEZI SI CÂSTIGI”. Altfel spus, mita electorala de aceasta data reprezinta câstiguri prin tragere la sorti dintre cei care expediaza aceste taloane, asa cum apare specificat în presupusul regulament.
niste jegosi… care fac pe moralistii…
PS: ciudat dar PNG desi atacat, iar Gigi Becali a avut cu imagina sifonata datorita scandalului cu valiza de euro… a obtinut scorui electorale destul de bune ceea ce a face sa cred ca in toamna va lua locul PRM in Parlament.

show_d4bafe8e2a898f(448, 46);

Parazitii – Vreau sa va doara (nou)
Asculta mai multe audio Muzica »