Copy and paste si in presa

Daca la bloggeri e de inteles cand iau copy si paste la ziaristi e hilar… Pentru ca ei iau bani sa  aduca stiri.  Nu sa le produca. Traim insa in epoca copy and paste. Asta nu e o tragedia. Tragedie este atunci cand nu esti in stare sa verifici informatia la care ai dat copy. Sa vezi daca e reala sau sa prezinti si alte puncte de vedere.

Antena 3 da o asa zisa stire : Cartel politic al partidelor de buzunar: PRM va semna protocol de colaborare cu PNG şi PPPS. In primul rand se stie de 1 luna ca atat Gigi Becali cat si  Dan Claudiu Tanasescu se afla pe lista de candidati ai PRM pe locurile 2  respectiv 3  de o luna.  Era firesc ca partidele celor doi sa ii sustina la aceste alegeri. In al doiela rand, cartelul nu era format din 4 entitati/indivizi? Sau aplicam teoria celor 4 apostoli in numar de 3 Luca si Matei?

FAIL.

“PNG va semna un protocol de susţinere al PRM la europarlamentare, susţin surse din cadrul celor două formaţiuni. La această mică coaliţie a partidelor de buzunar se va alătura la nivel naţional o altă mică formaţiune politică, Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale (PPPS) care are la rândul său un reprezentant pe locul trei de pe lista PRM, în persoana lui Claudiu Tănăsescu. Conform surselor citate, (sn) încheierea unei astfel de înţelegeri ar putea reprezenta un prim pas spre fuziunea PRM – PNG-CD.”

dragi jurnalisti,  care surse? Daca aveati curiozitatea sa tastati: http://www.png.ro/ vedeati ca acolo scrie ceva:

Referitor la unele speculaţii vehiculate în ultimele zile cu privire la posibile fuziuni sau alianţe în viitorul apropiat, precizăm următoarele:
Biroul Permanent Central al Partidului Noua Generaţie – Creştin Democrat nu consideră prioritară ideea unei fuziuni sau alianţe în perioada imediat următoare. Singura prioritate a PNG-CD în momentul de faţă o reprezintă susţinerea candidatului George Becali pe listele PRM la alegerile europarlamentare din 7 iunie. Deciziile privind viitorul politic al Partidului Noua Generaţie – Creştin Democrat vor fi adoptate în cadrul Congresului care va avea loc în luna august a acestui an.

Inca un Fail

Asa e cand de grabesti sa produci stiri si nu sa le aduci. Dar asta e consecinta faptului ca in presa reporterul este si redactor. Doua meserii care odata erau diferite…

Este corect un singur lucru: taberele sunt impartite in PNG. Unii vor trece la PDL cu siguranta. Funny este ca primii care vor trece la PDL sunt cei ajunsi in functii importante, care au fost langa Becali si care l-au pacalit ani de zile… Din pacate pentru unii alesi locali legea migratiei ii impedica sa paraseasca partidul care i-a propulsat. Au voie sa treaca la alt partid doar cu 6 luni inainte de alegerile locale.