Open Society Documentaries – competitie de proiecte

logo soros ro

logo soros roFundatia Soros Romania lanseaza competitia de proiecte Open Society Documentaries. Este una din principalele initiative media ale Fundatiei Soros, orientate spre dezvoltarea productiei de film documentar in Romania, ca vector de constientizare asupra problemelor de larg interes public din Romania contemporana.

Realizatori profesionisti de film documentar
sunt invitati sa depuna proiecte de film documentar de scurt si mediu metraj (25 min. – 1h) pe varii tematici de larg interes social. Va fi finantata realizarea integrala a unui numar de proiecte in limita bugetului total de 35.000 USD.

Este foarte important
ca subiectul ales sa fie atent investigat si sa nu mai fi fost acoperit de o alta productie anterioara (daca a mai fost tratat e esential sa se mentioneze de catre cine si in ce productie si ce perspectiva cu totul noua aduce proiectul propus).

Aplicatia trebuie sa contina urmatoarele elemente (numarul de copii pentru fiecare document e trecut intre paranteze):

1. Formularul de aplicatie cu semnatura (1x)

2. Exposé (6x)

Puteti aplica cu cel mult doua proiecte care sa aiba un public tinta cat mai larg. Proiectele trebuie sa surprinda portiuni din Romania actuala, cu un focus pe problematici de interes larg pentru societate. Cu titlu de exemplu, pot fi abordate tematici ce tin de drepturile omului, minoritati, mediu, sanatate, politicul in general, fenomene sociale contemporane ca migratia etc. Suntem interesati de idei cu un caracter expozitional-investigativ puternic care sa se adreseze unui public cat mai larg. Este important sa ne oferiti o prezentare coerenta a filmului si a povestii pe care vreti sa o prezentati. Nu va fi de ajuns sa ne dati doar ideea, fara a oferi detalii structurale, elemente de abordare filmica, locatii, personaje etc. In acest sens, decupajul regizoral este bine sa nu lipseasca.

3. CV si filmografie (6x)

Trebuie sa ne ofere detalii relevante despre experienta profesionala a aplicantului in realizarea de film non-fiction. Filmografia trebuie sa cuprinda titluri, durata, anul productiei, rolul aplicantului in productie, un sinopsis de o fraza pentru fiecare titlu, surse de finantare, unde a fost difuzat.

4. Profilul companiei – daca e cazul (6x)

5. Echipa – inclusiv rolul aplicantului in productie (6x)

6. Proiecte anterioare – un DVD cu unul dintre proiectele anterioare (1x)

7. Bugetul detaliat (6x)

Bugetul va fi exprimat in dolari (USD). De notat ca un factor favorizant in alegerea proiectelor castigatoare este realismul bugetului.

Aplicatiile care nu contin toate elementele nu vor fi luate in considerare.

Deadline – 10 Mai 2010

Rezultatele vor fi anuntate in a treia decada a lunii mai.

Important

* Documentarele finantate vor trebui finalizate pana in luna octombrie 2010.

CONTACT

Adrian Raspopa (coordonator program) – araspopa(at)soros(dot)ro