Politia corupta – unde esti tu Tepes doamne?

politieAnalistul politic si editorialistul Dan Pavel,  care mi-a fost profestor in facultate si alaturi de care am lucrat in 2004 la PNG, publica azi in Ziua un editorial in care spune ca intr-un an ar putea  face curatenie in ministerul de interne:

” Daca voi fi vreodata ministru de Interne, nu mi-ar trebui mai mult de un an pentru a curata politia de cele mai corupte elemente. Si de inca unul ca sa ma asigur ca politistii ramasi vor esua in anularea a ceea ce s-a facut in anul precedent.”

  Zoso scrie ca pana nu o sa vedem politiai in catuse nu o sa se schimbe nimic insa zice ceva ce multi stiu dar putini recunosc:

“Pot avea salarii de 100 milioane lunar, că legea nu va fi aplicată. De ce nu? Pentru că atunci când dă o amendă, banii intră în buzunarul statului. Când nu dă o amendă, banii intră în buzunarul lui…”

E optimist dl Pavel.  Si Zoso este optimist…

De ce? parerea mea este ca romania este o societate bolnava. Coruptia nu este doar in ministerul de interne ci in intreaga administratie. Javra aia de brucan spunea ca ne trebuie 20 de nai ca sa ne schimbam. iote ca cei apropaoe 20 de ani au trecut si dimpotriva. coruptia e devenit un fapt ata de banal incat  daca am vedea un fuctionar public ca NU IA SPAGA  eu unul as ramane cu gura cascata si l-as trece in pomelinice. Nu spun ca toti sunt asa. Insa aia onestii sunt fie prea prosti ca sa fure, fie sunt inca “in teste” si in curand or sa fie “integrati”.

Stiu ca multi il condamna inca pe dan pavel pentru ca l-a consiliat pe Gigi becali insa  cei acre sunt atat de idioti incat sa nu vada schimbarile sa se gandeasca cum era Gigi becali INAINTE de venirea lui dan pavel la PN si cum este acum. De aceea cred ca daca un om ca Dan Pavel ar ajunge ministru de interne (daca liberalii ajung intr-un fel sau iarasi la guvernare nu m-ar mira sa il vad intrucat de cateva luni este consultant  PNL) il cred in stare sa depuna orice efort pentru a face curatenie in propria ograda. fara politisti corupti, dedicati jobului lor se vor minimiza efectele coruptiei si in alte domenii ale administratiei publice. Daca nu din rusine atunci de frica functionarii or sa ceara mai putina spaga.  Insa pana atunci nu ne ramane decat sa ne intreba asemenea lui Eminescu: unde esti tu Tepes doamne?

Pna atunci, d-le Pavel va recomand sa  urmariti si blogurile pentru ca desi sunt desconsiderati, bloggerii nu sunt cumparati (deocamdata) de nimeni. Isi exprima opiniile lor pertinente si sunt mult mai credibili decat multi jurnalisti care depind de patron.