Scenarii post alegeri

Poate ca sunt prost si am idei o data la 4-5 ani… dar ma gandesc, cu neliniste, ca nu o sa avem liniste nici in timpul alegerilor si nici dupa… Am inceput cu  batai , certuri muieresti, trageri cu pusca… e bine. Tot inainte si de alegeri or ajunga sa se pupe singuri pe… gura.

Ca un insomniac ce sunt, azi noapte ma gandeam ca cateva scenarii post alegeri. Ce se poate intampla daca Basescu nu vrea sa puna un premier al unei potentiale majoritati (pe Vasile Lopata sa zicem). si numeste pe Xulescu. care face un guvern si Parlamentu nu il valideaza. Basescu il numeste iar, el face un alt guvern si bineinteles ca si acesta este invalidat de parlament. Basescu disolva parlamentul si o sa avem alegeri anticipate.

Asta a fost prima varianta. Cand Basescu numeste de doua ori pe Xlulescu.

Mai exista insa cel putin un scenariu. Daca prezidentul dupa Xulescu il numeste pe Ygreceanu? si guvernul astuia  pica? Ce face presedintele? Disolva parlamentul sau numeste un alt premier pe Zetulescu? M-am holbat prin Constitutie si zau daca am vazut rezolvarea… mai ramane ca armata, sa dea o lovitura de stat. Ca doar asta zicea Basescu aseara la B1 Tv.  (linkuri: AICI si AICI). Armata e cu noi!

2 thoughts on “Scenarii post alegeri

  1. In scenariile date de tine exista o mica imperfectiune. De ce crezi ca un premier numit de Basescu ar fi atat de tampit sa nu-si asigure o majoritate pentru a fi premier? Ca doar politica e arta negocierii :)… sau de partea ailalta: de ce crezi ca vreun parlamentar ar renunta la un mandat de 4 ani pentru ca nu-i place premierul numit de Basescu? … iar faza cu armata e o fumigena… crezi ca are vreo importanta ce premier va fi numit daca va face ca Tariceanu? De asta zic, oricine ar fi, nu ma fi nici dictatura, nici anticipate, nici mare branza… doar spectacol si toata lumea multumita… sau macar o majoritate…

  2. 1- daca premierul este de la PDL , se va forma f greu o majoritate…
    2- nu trebuie sa vrea parlamentarul sa renunte. e de ajuns sa vrea Basescu sa dizolve Parlamentul… :)
    3- politica este mai curand arta compromisului.
    4- imi dadeam si eu cu presupusul…

Comments are closed.