Si blaturile din politica se fac cu cap. Daca il ai.

Nu sunt un specialist in drept international. Ieri insa, pentru a jdemia oara m-am simtit umilit ca cetatean roman. Nu ca as fi prea mandru ca sunt roman. Dimpotriva. Sunt ca si fostul presedinte Constantinescu scarbit de Romania.
Totusi, nu cred ca poporul asta merita sa fie injosit de liderii sai chiar daca este o turma care voteaza cu curu’.
Traian Basescu a fost ieri la Roma. Si acolo s-a comportat ca o sluga a italienilor. Cred ca Ogica (de care scriam in postul anterior) are mai multa coloana vertebrala decat presedintele Romaniei.
In primul rand a tacut chitic cand Berlusconi l-a intrerupt grosolan la inceputul discusului spunandu-i ca nu ii permite sa ia cuvantul.
Mai mult, el, sef de stat face o intelegere pe sub masa (non paper) nu cu seful statului Italian ci cu un inferior al sau ca rang: ministrul de interne Maroni.
ce inseamna non-paper a explicat si Valentin Stan aseara la Antena 3 dar cred ca nu strica sa reiau ideile sale si aici.
Pe scurt, non paper inseamna o intelegere, pe NEVE, pe sub masa, intre doi reprezentanti ai unui stat EGALI in rang. ex: ministrii de externe, de interne, doi parlamentari… pula mea.. ati inteles ideea…. hartia pe care cei doi o semneaza, este un acord dar care nu poat fi invocat de nici una din parti. Adica e NUL din punct de vedere juridic.
Nu sunt in stare sa ma pronunt daca acest non paper trebuia facut sa nu… culisele diplomatieie nu ajung la orce muritor. nic nu stiu ce contine…
(sper sa nu fie o manarie prin care statul roman isi ia mana de pe cetatenii romani aflati acolo!!!)
Ceea ce ma enerveaza, dar in ce hal ma enerveza, este ca s-a facut de-ampulea… cu cine nu trebuia…
Basescu, presedintele Romaniei, face un blat, cu un ministru de interne. Asta arata ce fel de consilieri are! Aia nu sunt in stare sa il traga de maneca, nu stiu sa ii faca temele…
…arata ori ca el in peste 3 ani de mandat NU A INVATAT NIMIC din limbajul diplomatic… ori ca Il doare in cur de romani… tot poporul a fost umilit prin actiunea presedintelui…
cred ca nu este nevoie sa ma repet si sa spun ca este un dobitoc ajuns din intamplare presedinte…

“I am the Lizard King. I can do Anything!!!” (Jim Morrison)
Publicat de
John McGogoo aKa johnnyKid