Bursele Cosmote. Inca o asa zisa responsabilitate sociala

euroBursele Cosmote sunt  o labareala iefitina.  Ca de altfel orice  campanie de responsabilitate sociala. Si o explic de ce.

Consider si am considera ca asa zisele campanii de responsabilitate sociala facute de companii [Link 1 :: Link 2 ] sunt de fapt niste trucuri cu care companiile, mari sau mici isi fac propaganda ieftina in randul pulimii. Macar aia de la Maggi cand au umplut geamurile din Bucuresti cu inimioare galbene au dat ceva premii consistente… iar secretul gustului a avut un miros de… euro!

Revin insa la Cosmote. Aia cu siteul antic, vechi de dedemult.  in comunicat scrie ca :

Incepând din acest an, compania Cosmote Romania va desfăşura programul de responsabilitate socială „Bursele COSMOTE”, prin care va oferi anual cinci burse nationale tinerilor ambiţioşi şi talentaţi, absolvenţi ai clasei a XII-a, care au fost admişi într-o instituţie de învăţământ superior de stat din România, indiferent de profil, la zi, forma fără plată. Dintre cele cinci burse naţionale, una va fi acordată copiilor angajaţilor din cadrul grupului de companii COSMOTE din Romania.

Hai frate! La ditamai compania [multi]nationala nu puteti decat 5 burse? Si una merge la angajatii vostrii?
Asta nu e nimic. Mergem mai departe si citim:

Cuantumul unei burse este echivalentul în lei a 150 euro/lună, timp de 9 luni (octombrie – iunie) pe an, pe perioada desfaşurării studiilor universitare.

Ce mare kkt face un student cu 150 euro/luna? E drept nu e putin. Dar banii aia sunt o chetsie mai mult simbolica. Nu ii vor ajunge. Va trebui sa mai bage un part-time undeva de cca 100 de euro. Part-time care ii haleste jumatete de zi unui om avand in vedere traficul orasului. Asta ca sa nu spun ca nu am vazut inca pe nimeni care sa lucreze in romania strict orele prevazute in contract. Pt ca la noi “program flexibil” inseamna sa te infiintezi dimineata la 9 la munca si pleci cand se pictiseste seful de tine. Chiar daca uneori nu ai ce face, sau unele chestii pot fi facute de acasa.
Fatarnicia nu se termina insa. Cosmote arunca mai departe cu vorbe mestesugite in urechile prostimii:

“Prin strategia noastră de responsabilitate socială, alegem să ne implicăm în acele zone unde societatea are cea mai mare nevoie de susţinere, concentrându-ne în special pe problemele educaţionale, sociale şi de mediu. Programul „Bursele COSMOTE” subliniază încă o dată preocuparea noastră pentru dezvoltarea segmentului educaţional şi sprijinirea acelor tineri cu adevărat talentaţi şi preocupaţi pentru obţinerea celor mai bune rezultate, contribuind astfel la un viitor mai bun pentru tânăra generaţie”, a spus Ruxandra Vodă, Corporate Affairs Manager COSMOTE România.

Fac traducere ? Incerc…
ne doare in cur de problemele educationale si celalate enumerate de noi. Sunt la moda acum si asta facem. Prin strategia noastra, am realizat ca suma este infima iar capitalul de imagine castigat de compania noastra prin aceasta manevra de PR, va aduce importanti vectori de imagine, iar o serie de tineri si parintiilor devin purtatori de mesaje pentru Cosmote.  Ca atare suma de 750 euro/luna sau  6750 pt 9 luni adica nu inseamna nimic in comparatie cu abportul de capital de imagine castigat. Bursa aia pt unul din copii angajatilor nostrii este de fapt o miscare de comunicare interna prin care urmarim sa ne fidelizam sclavii, sa ii motivam sa stea cu drag peste program.

BTW: cam cat mai costa acum in criuza minutul de reclama la o televiziune  ? Si cand stiu ca unii blogegr se simt f bine pt ca incaseaza 50 euro/luna pt un banner ma apuca rasul. Unii au muncit greu pt un trafic de 4-5000 unici/zi.