Cristian Preda vs Valentin Stan

cristian predaAseara, la Sinteza Zilei am vazut un duel intelectual intre fostul meu profesor Cristian Preda si un fost colaborator la Revista Sfera Politicii Valentin Stan. Odinioara se aflau pe aceeasi baricada… In tabara CDR. Anii au trecut si cei doi se afla pe pozitii diametral opuse.

Daca la emisiunea  Nasul  profesorul Cristian Preda a avut tot timpul mingea si a marcat cum a  vrut, la Sinteza zilei a fost tinut tot timpul in sah – asta ar fi putut observa oricine cunoaste cat de cat limbajul trupului. Cristian Preda si-a tinut mainile incrucisate la piept, a stat defensiv asteptand din clipa in clipa o lovitura puternica si, mai ales, neasteptata, din partea lui Valentin Stan care nu a venit insa. Dialogul a fost cat se poate de civilizat si am asistat cred la prima dezbatere electorala din aceste alegeri europarlamentare.

Cristian Preda a explicat si de ce l-a comparat pe Basescu cu Coposu si de ce il sustine pe acesta. Atata doar ca argumentele sale nu sunt solide. Regretatul Corneliu Coposu avea convingeri, valori si credinte. Basescu este doar un fariseu. Un produs al unei agentii de PR, un oportunist al momentului.

Nu s-a dezmintit nici cand Valentin Stan i-a reprosat ca un ministru al guvernului [doamna Udrea] nu isi sustine propriul partid in alegeri. Dl Preda a spus ca nu este de acord cu acest lucru si ca a condamnat gestl ei politic.

Pe scurt, emisunea a fost foarte buna,  si este o dovada ca actualul decan al Facultatii de Stiinte Politice merita sa ajunga in Parlamentul European.  Din pacate insa anturajul in care se afla este unul care nu ii face onoare. Non-factori,   si oportunisti gasim si la alte partide insa proportia nulitatilor de la PDL este mai mare decat media…

PS: Dialogul intelectual dintre cei doi mi-a facut placere si sper ca mogulul  si telespectatorii o sa il convinga pe Valentin Stan sa renunte la filmuletele rasuflate de pe youtube in cadrul emisiunii.

One thought on “Cristian Preda vs Valentin Stan

Comments are closed.