de ziua mea…

Parazitii au o piesa “de ziua ta”. refrenul cred ca il stie deja toata lumea ” da, da, sa imi sugi pula de ziua ta!”.. de ziua mea anul acesta insa nu am mai supt pula… a fost frumos. spre surprinderea mea MW m-a trimis la Mamaia. la o conferita. destul de interesante discutiile de acolo si spre surprinderea mea, sectorul privat nu mai sta cu mana in san. de data acesta au luat iniativa. si incep sa ii preseze pe guvernanti sa faca legi bune si utile. din pacate stim cu ttii ca ii doare in cur mai ales ca este an electoral si altele sunt prioritatile lor.
plaja, atat in Mamaia cat si in Constanta erau goale si apa destul de rece insa briza mi-a starnit fiori de bucurie. bineinteles ca nu puteau sa lipseasca manelele care rlau mai poeste tot.
Hotelul Malybu la care am fst cazat desi avea 4 stele nu rea se rdica la acest standard. ma asteptam ca Mazare proprietarul lui sa face ceva mai deosebit. insa.. tot un incult cu bani ramane. cuu toata acestea se pare ca constantenii sunt multumiti de el si mafiotul v-a castiga lejer inca un mandat.
Credeam ca doar taximimetrisii din Bucuresti sunt tepari. Nu e adevarat. Nici altii nu sunt mai breji. O vaca de taximetrista, cu un neg imens pe varful nasului, m-a jupuit de ultimii bani. Astfel ca am venit cu trenul la Bucuresti. Ca de obicei a avut intarziere. Nu mult. Doar 3 ore.In gara insa la bilete am auzit vorbind olteneste un tip si am intrat in vorba cu el bucuros sa dau de cineva din partile mele. mi-a zis ca fusese la Braul Maicii Domnului (habar nu aveam ce e chestia asta) si se simtea foare multumit.
Se simtea implinit spunea el. Am fost surprins sa vad ca un baiat destul de tanar (avea 33 de ani dupa cu mi-a zis mai tarziu) era atat de credincios…
In tren ne-am reintalnit si am stat mai mult de vorba. Era un baiat vesel care radea si se supara cand eu injuram de morti, sfinti si alte chestii legate intr-un fel sau altul de religie. Avea bilete de reducere care se dau persoanelor cu handicap si mi-a zis ca este pensionat pe caz de boala.
Intr-un tarziu m-a intrebat daca vreau sa stiu ce boala are. I-am zis ca daca vrea imi sune daca nu nu. “HIV” mi-a zis. Am simtit cu inima se strange insa el a fost surprins ca nu am avut o reactie de repulsie. Nu aveam de ce. Dar putini inteleg ca boala acesta este o pacoste la care suntem cu totii expusi dar de care ne putem proteja.
Nu stia cum a luat-o: fie de la curve fie in armata cand a fost operat. Boala insa nu avansa. Era doar purtator al virusului se pare ca aceste nu ii afecta sistemul imunitar. cum insa o nenorocire nu vine singura in disperare s-a lasat pacalit de cei de la Delfin si a depus acolo toate economiile mamei lui (2100 euro) si a pierdut banii…

Dumnezeu sa te aibe in paza Adi… daca vin la Targu Jiu am sa te caut…

ieri am auzi doua chestii interesante. una la Antena 3. era un mesaj pe Blogul unei emsiuni:
Nu distrugeti Mafia din Romania. Este singurul lucru care functineaza!”

Bunul meu prieten cu care joc Lineage de cca 2 ani Alistar a venit pe la mine aseara si am mai stat la taclale. In fata portii m-am intalnt cu Baraganel si m-a zis ca s-a angajat la o pizzarie : “iau 20 mil luna. 10 si 10”
Dupa ce a plecat, Alistar a rabufnit: “eu fac avioane si iau 9 milioane… el face pizza si ia 20! sa nu imi bag pula in ea de tara?”

Au am tacut… am realizat de mult ca fara un sprijin al cuiva bine pozitionat pe scara sociala sunt un nimeni… studiile, nu conteaza… totul se reduce la bani. banii te fac mai frumos, mai curajos si bine inteles ai sa auzi e altii vorbind despre tine : e baiat destept, are bani.”…

Pana si inteligenta se masoara tot bani…