despre nesimtire, cu gratie [aka PR vs Blogger]

Disputa iscata de Piticu in blogosfera cu privire la atitudinea bloggerilor fata de PR-isti m-a facut sa imi pun pun cateva intrebari plecand de la cateva stari de fapt. Care este! Am postat  niste comentarii atat la Piticu cat si la Buddha (de la care mi-a venit inspiratia sa vorbesc “cu gratie”) asa ca nu are rost sa le repet aici.

1- Cei mai multi bloggeri nu scriu nimic. Iau cu copy and paste din ziare, bloguri, iutub… si au blog. Fura idei, continut, poze, filme. OFC, nicidata nu verifica informatia (am sa scriu un post si despre diseminarea informatiei).

INTREBARE: cum vrei sa ii trateze PR-istii cu respect pe bloggeri?

2- Multi PR-isti au ajuns in functiile alea si se cred deja guru ai relatiilor publice.  Nu le mai ajungi cu prajina la nas si  cred ca stiu tot despre orice. Sar peste capitolul documentare (chestie de baza atat in presa, blogging  in PR si nu numai). Atunci fac gafe de comunicare care sunt sanctionate. Vezi fail-ul cu privire la campaniile de responsabilitate sociala de acum doua saptamani  in care cativa bloggeri au primit scrisori identice de la un PR-ist.

INTREBARE: Cum sa te trateze bloggerii cu respect cand tu esti nesimtit?

Am insa convingerea ca adevarul este undeva pe la mijloc. Gresala este a ambelor parti: atat blogosfera cat si PR  isi pun oponentii in aceeasi oala.  Nu cred ca toti PR-istii sunt prosti cum nu cred ca  toti blogerii  fura continut.

Nesimitirea este in ambele tabere si adevarul e pe la mijloc…

Ambele tabere se victimizeaza, se autolauda dar fiecare  face greseli intentionate sau nu. partea urata este cand persista in gresala.

Am sa dau exemplul unui hot blogger cretinel care fura continut de la mine, copiaza cu nesimtire Analiza SWOT despre Geoana pe care am stat 2-3 zile sa o scriu plus ce am stat sa o clocesc.  Bineintels ca a copiat si linkurile interne pentru ca nu il duce capul sa faca mai mult

Ii multumesc ironic pentru “preluare”  intr-un comentariu dar nu se prinde. Ii trimit mesaje prin email, prin twitter in care ii cer sa  reduca la 500 semne maxim continutul insa labarul nici nu ma baga in seama. Pe urma vad la el o poza care a aparut la Piticu… Nu am avut rabdarea sa analizez blogul lui dar cred ca mai are continut furat. Mai are nesimtirea sa zica ” un prieten de al meu McGogoo” …  Cand ne-am vazut noi ca sa imi zica prieten? Nu imi amintesc!

mcgogoo%20ro2

Stiti ce e funny? prostalaul  este student  la… Comunicare si PR!…  Bloggerul de azi PR-istul de maine! Asta maine o sa ii scuipe scarba niste emailuri lui Sorin Tudor  (care este si blogger si PR-ist) in care o sa ii arunce o  oferta crezand-ul muritor de foame…

Il atentionez  pe cretinel ca am pe blog si o analiza SWOT despre Crin Antonescu si ca lucrez la altele…

Ce mai ramane de facut? Sa il injur. OK. nu am retineri. Insa am sa ma comport cu gratie ca sa nu ii ma deranjez pe cei care se supara cand injur pe blog:

Ba sa o fut  (cu gratie) pe ma-ta in gura de labar trist ce esti. Sterge in mortii ma-tii (cu gratie) postul ala pana nu  vin sa iti rup capul (cu gratie). Ma pis pe linkurile de la tine. Tot cu gratie!

/Scarba mode ON

One thought on “despre nesimtire, cu gratie [aka PR vs Blogger]

Comments are closed.