Eu NU votez!

Aztai a aparut pe mai multe bloguri un clip facut de Dorin Boerescu cu scopul de a chema bloggerii la vot.  Eu nu votez. De ce nu votez? … am explicat in postul despre referendum si alegeri locale de ce nu. 

daca as fi votat? poate insa in alt tip de scrutin 

ce tip de scrutin as fi preferat?

unul mix.

1- La Camera Deputatilor vot pe liste cu prag electoral de 2 maxim 3%. Vox populi, vox dei. Partidele mici sunt imprastiate si trimise in anonimat. Daca mie imi place Partidul pentru Protectia mustelor cu un Picior Verde si vreau, alaturi de prietenii mei sa votez cu el, de ce imi este nesocotita vointa mea? 

2- la Senat: vot uninominal cu doua tururi de scrutin: Senatul are mai putini membri si ca atare este necesar ca aici sa se coaguleze fortele politice cele mai puternice.

3- daca cele doua camere ale Parlamentului ar fi avut atributii diferite. Una sa se ocupe de legile organice, cealata de cele ordinare.  

4- atunci, si (probabil) nici atunci, o sa votez…

 

Votam uninominal si e mai mare bulibasala decat la scrutinul pe liste. Sa zicem ca mie imi place de candidatul Ygreceanu.  Nu il pot vota. De ce?

Simplu. Trebuie sa merg in Gorj (colegiul nr. 3) la mine sa votez, iar tipul ala pe care as pune stampila candideaza in alta parte. Votez cu verzii de acolo? degeaba daca ei nu fac 5%. Astfel ootul meu se pierde. Ajunge la un jmeker (aka noname aka xsulescu) care de 18 ani o freaca prin Parlament (in caz ca nu fura) si am votat degeaba.

Nu Votez!!! Asa ca am sa pun in primul rand link la clip-ul “caterincos”   facut de Arhi … carele mare dreptate are in intelepciunea sa ^_^  (yo batrane! )

 

links la celalalt clip:

http://mrdignity.wordpress.com/  :

: http://www.piticu.ro/2008/11/13/tu-votezi/index.html 

http://bunny-power.blogspot.com/2008/11/voteaza-urbanule.html 

Au mai scris (bine) pe subiectul asta Blegoo , Dan Dumitrescu si Dorin Boerescu (capul rautatilor). 

indemnul meu tovarasesc:

Nu mergeti la vot!!! Asta este o palma data peste ochi clasei politice. Va doare in cur de noi? Si pe noi de voi!
si, daca tot am inceput cu dedicatii. dedic aceasta melodie celor care au cap si il folosesc.

Parazitii – Fuck You Romania
Vezi mai multe video din Muzica »

ps: vad ca razboiul si campania murdara se poarta nu doar intre partide ci au implicat si blogosfera. pacat :(

3 thoughts on “Eu NU votez!

  1. Eu sunt cea mai inversunata sustinatoare a filosofiei “we must be the change we wish to see”, carevasazica de fiecare data cand e vorba de consolidarea statutului de cetatean exemplar, nu ma dau in laturi. Ma duc la vot, donez la fiecare 3 luni sange(450 ml, nu asa, cu una, cu doua!), ajut oameni pe strada, NU dau bani la cersetori (tocmai ca sa imbunatatesc societatea), ridic gunoaiele de pe strada si le redirectionez spre un tomberon, cedez locuri in mijloacele de transport in comun. Sunt all-in-one. Dar revin la vot. a) nu stiu daca pot sa votez din alta tara, cred ca se poate face ceva, dar tre sa ma duc la dracu-n praznic sa o fac si b) as vota, nene, as vota…da` de data asta simt ca n-ai cu cine, dom`ne, n-ai cu cine…
    ps – clipul lui Arhi a fost caterinca rau. Am ras bine.

Comments are closed.