Basescu are urmasi. Trist.

elena udrea you have no choice

elena-udrea-you-have-no-choiceElena Udrea – fosta si probabil viitoarea femeie de serviciu a guvernului Boc – 1, 2, 3, 4, 5 etc., s-a spart.. A zis cu voce tare ceea ce gandeste toata lumea: Noi suntem urmasii lui Traian Basescu.

Am putea crede ca a fost o chestie de PR  [scoasa pe gura constient si voit]. Ca Udrea a aruncat vorba in targ ca sa creeze un eveniment de presa. Nu exclud varianta asta. A mai aruncat benzina pe foc si atat ea cat si imparatul la care se inchina au stat pe prima pagina a ziarelor.

Pe de alta parte, Nuti – spaima Constitutii [uite ca baietii aia de la Academia Catavencu au lansat un personaj fictiv in anii ’90  fara sa stie ca el o sa devina  cat se poate de real in mileniul 3 a  fost SINCERA dupa cum am  zis la Mos Califar pe blog.

Vorba asta cu urmasii lui Traian este un adevar. Si, ciudat, nu este un adevar doar al PDL. Adevarul acesta este recunoscut si acceptat de toata lumea. Chiar daca Basescu nu va iesi presedinte, chiar daca maine poimaine isi da obstescul sfarsit [Ave Cezar!][ el va continua sa traiasca prin urmasii sai… Nu doar ultimii 5 ani si-au lasat amprenta asupra romaniei. Basescu este in politica din anii 90 [ Dan Diaconescu a remarcat prin anul 2004 ca Basescu era atunci politicianul cu cele mai multe aparitii in emisiunea sa]. Asadar, Nu vom scapa de actualul presedinte chiar daca el va dispare pentru totdeauna din viata politica. E ca la efectul Coanda. Avioanele supersonice zboara iar  noi auzim sunetul lor ceva mai tarziu. Ne vom confrunta in urmatorii ani cu efectul Basescu generat de urmasii sai.

Presupunand ca presedintele de facto al PDL va pierde alegerile, urmasii lui Traian vor continua sa otraveasca viata publica – chiar daca la urmatoarele alegeri parlamentare PDL nu o sa depaseasca 10 procente.

visul lui traian basescuTragedia romaniei este tocmai aceea ca nu a putut sa se rupa de trecut. Krossfire are o remarca extraordinara: “pentru romani comunismul nu e un monstru, e un ”bau bau. Cu tertipul de “comunist convertit la democratie” Basescu a castigat alegerile prezidentiale din 2004. Sa fim seriosi. Democratia – ca sa fie consolidata presupune in primul rand elite politice, culturale consensuale. Starea conflictuala este caracteristica mai curand democatiilor fragile. Tipand si infierand coalitia de la Grivco – actualul-fost presedinte nu face decat sa ne arate acel Bau-bau. Cui ii este insa frica de Bau-Bau?

Divide et impera a fost principiul dupa care, Cesarul, si-a construit imaginea de politician. Trist este ca, dupa 20 de ani de politica Basescu nu lasa nimic constructiv in urma sa. Lasa doar niste urmasi la fel ca el. Niste fanatici in a promova o romanie mereu conflictuala. De ce? pentru ca intr-o romanie normala ei, urmasii lui Basescu nu ar putea sa supravietuiasca.

Daca m-as duce la vot [am inceput sa reflectez totusi asupra acestei probleme] nu as vota Basescu. Pentru ca nu il recomanda nimic pentru un al doilea mandat. Eu unul vreau o romanie normala a dialogului, a consensului nu una in care tzoapele si hotii sunt promovati si luat drept etalonal reusitei.

Cred  ca butada pe care am lansat-o in urma cu peste 10 ani mai are sanse: Dialogul este calea optima de rezolvare a oricarui conflict…

6 thoughts on “Basescu are urmasi. Trist.

 1. Am inceput sa ma implic in politica din scarba pt. un sistem promovat de urmasii partidului unic si ziceam eu la vremea aceea ca PSD-ul e cel mai mare neg anti-democratic. Partidul “democrat” insa demonstreaza ca partidul unic exista si ca era iliesciana s-a dus. Traim astazi era basescului care a creat personaje precum duduia.

 2. Cred ca Ioan T.Morar a remarcat prin 2005 ca Basescu efectiv modeleaza toti oamenii cu care ia contact pe un tipar populist care va dainui mult dupa ce se va schimba omul de la carma.

 3. @Alexandru Marin si la PNL lucrurile stau la fel [ma refer la criteriile de promovare in partid, ti-am lasat link]. Tariceanu si-a castigat insa respectul meu pentru ca a preferat sa piarda decat sa sparga banii aiurea.
  imi place crin antonescu dar nu are sanse din multe motive.
  @krossfire: IT Morar a remarcat insa continua sa fie fan-ul lui Basescu. Remarcile lui ma lasa rece.

 4. @krossfire : Geoana, Oprescu sau Antonescu. sunt alternative. mai bune decat Basescu.
  mai curand cred ca e vorba de politca trustului la care ITM s-a aliniat.
  pacat…

 5. Clasa portocalie politica este distrugatoare si periculoasa. A mintit, a furat si a facut numai rau in ultimii 5 ani in frunte cu Basescu, Boc si Udrea. Mi-e rusine de ei. De aceea La Brasov Votam Mircea Geoana!

Comments are closed.