Guvernul nu este al vostru, nici al urmasilor vostri…

guvern boc
guvern_boc
De la aparitia internetului in Romania  instirutiile publice si-au facut site-uri de prezentare. Atat ca, odaca cu schimbarea puterii site-urile se schimba iar arhiva online diapare si ea.
Primul lucru pe care il remarci cand intri pe site-ul guvernului observi ca aceste foloseste culorile pardidului aflat la putere. Liberalii au trimis in neantul internetului site-ul construit cu migala de guvernul Nastase, care la randul sau apasase pe tastele SHIFT+DEL pe site-ul  creat in perioada Conventiei Democratice.
Noul premier nu a ezitat nici el sa schimbe culorile site-ului www.guv.ro. Si pentru a arata cine este seful, culorile site-ului sunt porocali-albastru folosite de PD-L.
 
Poate pare puerila revolta mea impotriva schimbarii unui site insa ea este justificata pentru ca Guvernul nu apartine unui partid. Guvernul este una din cele trei puteri ale statului si puterea sa este egala cu puterea parlamentului si a justitiei. La noi, insa site-ul puterii executive este plin de discursurile premierului si de fotografii cu acesta: pana ieri Nastase, Tariceanu, astazi Emil Boc…
Am vizitat   www.usa.gov si am remarcat cu placere ca site-ul administratiei americane ca respecta prin culorile sale steagul american. Nu apar in header fotografii cu Obama iar in arhiva am gasit cu usurinta stiri vechi de ani de zile inclusiv despre Romania.
La noi guvernantii arunca ce au facutceilalti, bun sau rau, tocmai pentru ca in tmp nimeni sa nu mai piarda vremea cautand cumva in arhive ci sa ia de bun ce spune purtatorul de cuvant al guvenului.
Semnificatia culorilor este nu doar una imagologica, nu inseamna ca guvernantii cauta sa isi promoveze, mai mult sau mai putin subliminal, imaginea partidului.
Nu. Arata de fapt ca vor sa ne spuna cine este seful. Subtil,  prin zambetul sau Boc ne sugereaza ca guvernul nu este al nostru si nici al urmasilor nostri. Ci al lor. Iar asta ma duce cu gandul ca sunt oamenii momentului. Ca vor la putere si atat. Guvernantii de ieri si de azi nu au inteles regula simpla a democratiei: ca ei trebuie saguverneze in slujba cetatenilor. Au inca mentalitatea e stapani. Iar respectul lor fata de cetatean se rezuma in perioada alegerilor cand ii cersesc votul…

2 thoughts on “Guvernul nu este al vostru, nici al urmasilor vostri…

 1. Mie imi place mai mult site+ul nou decat varianta veche (x.gov.ro) :P

  Cat despre culori, sunt mai ok decat cele vechi. Acum headerul măcar are legătură cu drapelul, dpdv cromatic.

  Că vine noua guvernare si da jos ce era înainte, asta e o tendinţă generalizată; se aplică la orice, nu numai la prezentarea guvernului

  PS. nu`i un pic cam dubios comment form-ul asta?:D

 2. nu sunt de acord…
  culorile unei institutii publice trebuie sa reprezinte culorile natiunii…
  nu am nevoie de Boc in header ca sa stiu ca el este stapanul

  ps: da, e f dubios oO

Comments are closed.