Intrebare pentru bloggeri (pe vremuri de criza)

Fiindca e criza (foame mai bine zis) si cum toat lumea are nevoie de  malai, apare o intrebare pentru bloggeri: ai scrie despre ceva la care ai habar? si, ca sa fiu mai concret am sa dau un exemplu

Zoso – indiferent ce zic altii mie imi place pustiul asta, ridica o problema destul de interesanta legata de posturile platite in blogosfera. Ca exemplu ne spune ca LG a impanzit blogosfera cu telefonul LG Renoir pentru a fi testat de bloggeri, care trebuiau sa scrie  (nu stiu cate posturi) despre acest produs.

buuun …

Nu comentez strategia de Comunicare si PR aleasa de  LG: e problema lor ce metode de promovare aleg. Toata lumea a aflat ca a acest telefon exista, putini au inteles insa si ce stie sa faca. De ce? Pentru ca majoritatea bloggerilor care au scris despre el habar nu au de tehnologia IT&C.

Eu, McGogoo – I-ul (unchiul lui Highlander) declar ca nu ma pricep la telefoane… (to be honest: nu ma pricep la nimic!!!)… Ce as face daca ar veni la mine o companie de telefoane si m-ar pune sa scriu despre ele? Simplu: i-as propune un banner. In primul rand pentru ca ma respect pe mine dar si pe cei 10 cititori ai mei. Care ar vedea imediat ca e vb de un post platit si nu m-ar crede  daca as spune ce bun/prost este telefonul ala… sau, daca ar insista sa scriu un post probabil  as scrie precum cel despre Libros.ro. Paranteza: postul ala este priul post cu care am castigat bani pardon 3 beri  cu acest blog !!! :)) – inchidem paranteza… As  spune clar ca este un post platit si, in timp ce m-as acomodat cu telefounl as face update la post…  iar, cand  compania o sa ceara telefonul back, as spune cateva concluzii. Cu siguranta nimic tehnic pentru ca… nu ma pricep :).

Intrebarea mea: cati din bloggerii de succes ar procedat in acest sens? Cred ca putini. Si nu, nu e vorba doar de criza si de “foame de bani”.. Atunci de ce? pentru ca asa este societatea romaneasca: ne place sa vorbim despre tot, sa ne dam cu parerea… suntem, asa cum spune Teodora Herghelegiu “stim tot despre orice”…

PS: un post f. interesant, care se leaga de problema blogosferei la Tudi.Ro :  postul sau m-a convins sa raman in continuare pe insula mea.

One thought on “Intrebare pentru bloggeri (pe vremuri de criza)

  1. Parcă şi Arhi abordase problema cum că românul e bun la toate şi le ştie. Cineva (dintre bloggerii ăia mari de prin străinătate) spunea că cel mai bine scrii despre lucrurile la care te pricepi, chestii pe care le-ai trăit sau ce te pasionează. Dacă pe mine nu mă pasionează maşinile şi habar nu am de mărci nu are sens să mă apuc să comentez că maşina x consumă nu ştiu cât şi mi se pare o idioţenie (nici pe bani nu aş scrie, pentru că nu mă pricep şi mi se pare că atentezi la cititorii mei, puţini şi aceia) care o să aibă impresia că scriu la mişto să mă aflu şi eu în treabă.

Comments are closed.