Mediator intre Alina Dumitru si Catalin Striblea

Alina Dumitru

Am adaugat-o la prieteni si nu am schimbat niciun cuvant (mesaj privat) pe facebook, si nici nu ma asteptam sa o facem prea curand. ca de obicei ma rezum la comentarii la postari Like si share.  Dar m-am uitat cu atentie la profilul ei [nu la poze asa cum fac 99% din utilizatorii FB] si am vazut ca rezonam cu ea la multe.  Este o persoana care FACE nu doar vorbeste. Mi-a castigat respectul cand am vazut ca a lucrat in multe ONG-uri.

Am incercat sa o apar pe FB  de fiecare data cand cineva o ataca furibund, invocand inclusiv stupida afirmatie “pentru dreptul la vot s-a murit in decembrie 1989”.

Nu imbelicilor, in primul rand, in decembrie 1989 s-a murit  pentru libertatea de exprimare. Cand aceastea este suprimata, pot sa ma pis si eu pe simulacrul ala de vot.

A pornit de la un link pus pe facebook de Catalin Striblea.  Un link catre un blogger care ii nega Alinei Dumitru dreptul la libera exprimare.

L-am “certat”, pe Catalin si i-am spus ca nu ma asteptam ca el sa se alinieze celor care neaga, mai mult sau mai putin constient libertatea de exprimare. I-am spus ca e pacat  sa o judece fara sa stie cine este ea. Catalin mi-a replicat ca este curios sa afle cine este  si m-a rugat sa ii dau mai multe detalii.

I-am rapuns intr-un mesaj privat :

“uite link cu datele fetei din imagina ta. O cheama Alina Dumitru. Tin sa mentionez ca pana la celebra poza nu am auzit de ea, nu ne cunoastem, nu ne-am intalnit. dar am avut minima decenta, fata de alti bloggeri/jurnalisti sa ma uit pe pagina ei de pe FB si sa vad cu ce s-a ocupat. Concluzia mea: este mult mai implicata in viata cetatii decat toata clasa politica la un loc, si decat multi asa zisi reprezentanti ai societatii civile. De ce spun asta? Fata asta s-a implicat concrect in societatea civila, cu fapta, nu cu vorba! In fine, pe pagina ei, gasesti destule informatii”

M-am autoplagiat, adica am luat cu copy si paste mesajul de mai sus si l-am trimis si Alinei. I-am spus ca dl Striblea doreste sa discute cu ea.  Nu il cunostea nici ea pe el dar cand i-a vazut poza l-a recunoscut. Si a spus ca este de acord. Ca l-a refuzat pe Lucian Mandruta pt ca stia ca nu este impartial.

Am lipsit cam o saptamana si cand m-am intors am gasit un mesaj de la Catalin Striblea care imi multumea si imi spunea ca o sa apara  pe blogul sau un  interviu cu Alina Dumitru. De fapt au fost mai multe schimburi de mesaje intre mie si Catalin Striblea dar nu are rost sa le redau.

L-am citit. Si imi place pentru ca este impartial. Ma bucur ca am reusit sa fac posibila aceasta discutie.  Sper ca macar o parte dintre cei care il vor citi sa incearca sa inteleaga  cine este adevarata Alina Dumitru. Si sa inteleaga ca fara libertatea de a spune liber ce gandim, dreptul al vot este inutil.

PS: poza din imagine apartine artistului Dan Perjovschi, care a mers la vot, dar care inteles si a respectat dreptul celor care au decis sa NU mearga.