niuz from za cantri [Stiri de la tara]

favicoIn perioada de mea de abstinenta pentru ce inseamna internet a avut o parte buna. Am reinceput sa citesc si spre surprinderea mea am descoperita ca nu mi-a scazut viteza de citire. Insa am si inceput sa aberez dupa cum se va vedea in textul de mai jos…

Stiri de la tara

Dracu’ ala mic a lu’ Marioara de langa Posta a aruncat veceul in aer. A bagat carbid nestins inantru ca sa omoare viremii si dupa aia a legat niste somoiage de paie le-a dat foc si a aruncat in gaura de la veceu… ca sa dea foc la viermi zicea el. Cand a bubuit au zis oamenii ca e revolutie. Parca a dat cu tunu. S-a facut o flacara de s-a vazut din gradina de la nea Marin  la cimtir in deal! Bine ca nu a intrat in veceu cand boloborosea acolo carbidu al batran, nea Nae,  ca ala sta numai cu tigarea aprinsa  in gura de la sculare pana la culcare…ca il omora diavolu de copil pe  bietu om.

Doamna Verginica de la dispensar si luat caine de ala lup si il tine in casa! De cand a lasat-o barbat-so pentru Mioara, fata lu’ Fane de la  primarie numai cu cainele o vezi pe Verginica. Zici ca a intrat diavolu in ea. Uitasem sa va zic. Pe caine il cheama ca pe barbaso: Bebe. A dracu’ potaie il tine numai pe mancare de aia de caini cumparata. Nu manaca si el cum mananca toti cainii din sat, o bucata de mamaliga sau de paine sau oase.

Costel a lu Nache si-a bagat cablu si vrea sa faca cu nevasta-sa Puica ce vede la televizor in filmele alea cu porcarii. A trebuit biata femeie sa cheme Salvarea sa il duca la nebuni. Dupe o luna venit acasa dar crezi ca ia trecut? A plecat Puica de acasa ca nu se intelegea cu nebunu’. Sta la Filiasi la fie-sa aia a mare aia de a ramas vaduva. Trece pe acasa cand aude ca e nebunu de barbat-so plecat la Craiova. Ii mai spala cate ceva, ia de ale gurii si pleca iar. Ca daca fie-sa aia e vaduva, si de cand cu somaju’ asta care s-a bagat acuma din cauza crizei, nu are ce da de mancare la copii.

Cuscra Victoria  si cuscru Gheorghe au fost la bai la Olanesti. Au lasat porumbu’ nemuncit si au plecat  la bai. Au zis ca le ajunge dupe ce au muncit o viata el pe la cefereu ea pe la sere la Isalnita. Macar acuma la batranete sa apuce si ei sa se plimbe daca tot au permise de la cefereu. Si asa e. Ca daca nu au copii pentru cine sa munceasca?

Pe vecina Floarea o doare spatele. Paralizase. A zacut 3 luni in pat. Cum era ea de grasa daca o vezi nu mai recunosti. I-au tinut si lumanare dar uite ca I-a dat Dumnezeu zile. Acum se duce sa scoata apa de la fantana, merge la magazin la Constanta a lu Mitica de langa scoala a mica, se duce cu copilu lu’ Iulica, fiesa a mica, la scoala. Tot ea il ia de la scoala. Si il asteapta cand vine din deal cu porcii si cu caprele.

Gara s-a inchis. Acum e acolo un privatizat care vinde de toate dar si bilete… da’ lumea tot cu nasu merge… Mai ales cand este Costica a lu’ Fanel a lu’ Papuc  de ture. Trenu ala care mergea de la craiva la petrosani, acuma merge doar pana la Targu Jiu. Si are doar 3 vagoane. Da’ tot intarziat vine.

As mai fi scris si ca Viorica lu Ciobotaru a scumpit laptele, si ca Marinica a lu’ Surdu a plecat in Italia si a dat masina in el, ca Minodora   a lu’ Baran aia care era educatoare la scoala a plecat ca dansatoare in Japonia si acolo s-a maritat cu un strain mai mare cu 14 ani ca ea. Da’ o duce bine acuma. Ar mai fi fost multe de scris dar e proasta conexiunea la wairless asa ca trebuie sa ma opresc. M-am urcat in deal langa ciresu’ lu; tanti Constanta lu’ Lazar, in capu’ gradinii ca sa trimit mailu’ asta…