Patriciu nu mai are bani !

monede euroNoua afacere – MIC.RO lansata de primul miliardar al tarii, de care se face atata caz, este un mijoloc prin care Dinu Patriciu cauta sa faca rost de bani. Cash. Cum? Prin programul asociat. Citez din emailul trimis de ei:

Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un viitor asociat?

1. Sa depuna o garantie de 7,000€ cash, contractual se incheie pe o perioada de 5 ani, cu posibilitate de prelungire si diferite clauze de reziliere de ambele parti, contractual incheindu-se intre doua personae juridice.

2. Sa vina cu o echipa care sa-l sprijine in derularea activitatilor in magazin (minim 2 oameni), salariatii fiind responsabilitatea asociatului inclusiv costurile aferente.

3. Sa participe la programul de training atat el, cat si oamenii care vor lucra alaturi de el in magazine (tariful programului de training este 400€ pentru asociat si 250€ pentru viitorii angajati)

4. Sa suporte cheltuielile legate de perisabilitati daca sunt peste 1.5% din total vanzari.

5. Sa suporte eventuale amenzi daca nu se conformeaza standardelor mic.ro.

[Castigul asociatului pentru inceput este reprezentat de valoarea cea mai mare dintre suma minima garantata de 2500 euro fara TVA sau procentul aferent vanzarilor lunare fara TVA. Procentul initial este de 5% crescand o data cu senioritatea si performanta in retea.]

Punctul 5 e cel mai haios. Seamana cu politica din trustul Adevarul Holding Digital [parca asa se numeste noua firma a lui Patriciu] fata de angajati. Ma refer la noua de modalitate de salarizare a acestora: salariu minim pe economie pentru toata lumea, la care se adauga bonus de performanta. Bonus care nu depaseste salariul anterior, dar care poate fi diminuat in functie de o serie de criterii care mai de care mai bizare.
Ex: proasta colaborare cu colegii de munca !

…cat despre beneficii… concluziile le trage fiecare…

Cred ca este tardiv sa intreb daca cineva ar avea 7000-8000 de euro de ce i-ar da lui Patriciu ? Nu de alta dar cu 7000 de euro iti faci un mic biznis care sa iti adica un venit lunar suficient cat sa nu mori de foame pe criza asta…