Ucenicul

donald trump

donald trump

Nu stiu cati urmaresc emisunea Ucenicul produsa de miliardarul american Donald Trump si difuzata de Antena 3. In primul rand nu cred in actele de caritate ale bogatasilor. Cred ca acest show nu este facut in scop caritabil ci doar in scop publicitar. Trump isi face reclama siesi.
Pentru aceasta editia Donald Trump a invitat numai personalitati ale lumii.
Printre ei, si marea noastra sportiva Nadia Comaneci.
Competitia se da intre 2 echipe iar cea care pierde trebuie sa elimine un membru…

Nadia Comaneci a fost eliminata din prima. De ce?
In sala consiliului Trump si cei de langa el si-au pus intrebarea: “Nadia este o luptatoare… de ce nu a luat ea conducerea echipe sale? De ce nu i-a dus la victorie?”
Am intuit raspunsul inainte ca ea sa fie eliminata.

Poate ca am sa ii jignesc pe fanii ei, insa Nadia Comaneci nu a fost si nu este o luptatoare ci o perfectionista. Nu are calitati de lider. Altfel, ea nu a putut face fata cerintelor lui Trump. Ea a fost un sportiv disciplinat care si-a depasit limitele INDRUMATA de antrenorii sai. Nu a castigat acel memorabil 10 antrenadu-se singura ci pentru ca cineva a fost langa ea tot timpul si a indrumat-o. Mai mult: sistemul comunist si-a pus amprenta asupra mentalitatii ei si, chiar daca a trait destul de mult timp in america, nu a reusit sa se acomedeze gandirii capitaliste.
Si asta nu e neaparat un lucru rau.
Poate e mai bine.
Acum am revin la emisiune. De ce nu imi place?
In primul rand competitie acesta nu scoate la iveala ce este mai bun in oameni. Invinsii se mananca intre ei si trag cu dintii sa ramana in competitie chiar daca asta inseamna sa ii calce in picioare pe ceilalti. Iar statisfactia lui Trump cand ii anunta ” esti concediat” este infima in comparatie cu satisfactiea colegilor de echipa care se bucura ca ei au ramas…

Dar… iata ca exista un dar… in seara trecuta Trump a fost pus in fata unui paradox.
O echipa unita care a lucrat excelent insa nu si-a indeplinit task-ul. A doua echipa, ai carei membri se mancau intre ei, a castigat.
Trump nu a stiut pe cine sa concedieze iar, pentru ca nici unul din membrii nu au avut intentia de a se retrage a facut in gest demn de un lider: nu a concediat pe nimeni! Pentru prima data in istoria emisiunii!

Atunci m-am dat seama de ce Donald Trump este un individ de succes: stie cand sa cedeze.
Nu mi-a devenit mai simpatic dupa acest gest insa am inceput sa il privesc cu respect. Un adevarat patron asta trebuie sa faca daca vrea sa fie lider: sa cedeze uneori de la el in favoarea unui angajat bun.

=============

Legaturi:

http://bancuripemess.blogspot.com/
http://poeziedebetie.blogspot.com/

John McGogoo aKa johnnyKid

3 thoughts on “Ucenicul

 1. in primul rand articolul porneste de la o mica eroare… emisiunea nici macar nu si-a propus vreodata sa fie umanitara, cu atit mai putin cind este o emisiune de antreprenoriat educativ (sa-i zicem asa)
  este pur si simplu o emisiune pentru o televiziune comerciala si trebuie tratata ca atare.
  chestia cu nadia este justa, ai dreptate.
  dar cand vorbesti despre trump, a carui personalitate nu pot sa o sufar, trebuie sa recunosti ca in probleme de business, inteligenta manageriala si implicit talent human resource e printre cei mai tari…

 2. Trump a inceput sa-mi placa odata cu emisiunea asta.

  Editia difuzata acum de Antena3 e in scop caritabil si, ca orice actiune in scop caritabil, e buna la piar.

  Nu mai stiu cine castiga… oricum e irelevant, pentru ca editia asta a fost una foarte amuzanta – mai putin interesanta din punct de vedere antreprenorial (mai ales dupa ce a iesit mosneagul ala cu limba lunga).

Comments are closed.