Votati lista! Votati clientelismul !

confruntarea Antonescu Basescu Geoana

Sunt unul din sustinatorii votului uninominal pur [nu in aceasta forma idioata de acum ]. Am spus in reptate randuri si am sa o mai fac inca o data: democratia nu este perfecta dar este perfectibila! Liderii politici de astazi vor sa suprima insa democratia.

In ultima perioada PSD si PNL se pregatesc de congrese. Congrese la care liderii celor doi vin cu ideea de a reforma democratia [sic!]. Crin Antonescu si Mircea Geoana dar si alti candidati la functia de lider in partidele lor vin du doua propuneri halucinante: delegatii la  Congres trebuie sa voteze presedintele si echipa lui.

Argumetul: un presedinte nu isi va putea indeplini anagajamentele in cadrul partidului daca are de luptata cu colegii de partid aflati alaturi de el la conducere.

Idioti sunt amandoi. De ce? Democratia presupune un dialog permanent. Un conflict daca vreti dar un conflict de idei. Labarii astia doi s-au contaminat insa de la Basescu si PDL. Acolo Zeus dicteaza si partidul se supune. In 1989 Ceausescu a picat pentru ca era inconjurat de o clica de nomenclaturisti care il minteau in permanenta. Liderii politici de astazi se bat pe fuctii, vin si propun in functii propria camarila. Camarila care   isi va promova, se asemenea, proriul grup de sustinatori fanatici. Partidele vor ajunge astfel sa fie conduse de un grup de YESMANI.

Alegerea unei liste nu poate sa faca de cat rau democratiei noastre originale. Avem nevoie de dezbateri, avem nevoie de conflicte, avem nevoie de batalii politice atat in interiorul partidelor cat si intre partide. Conflictul ideilor este benefic. [murdarirea este buna zicea o reclama la un detergent].  Copiind modelul lui Traian Basescu liderii de astazi ai  PSD si PNL se descalifica. Asta arata, inca o data, cat de imatura este clasa politica din romania. Incapabila sa vina cu alternative, incapabila sa vina cu proiecte. Politicienii romani se copiaza unul pe celalat. Copiaza insa tot ce este mai abject  de la ceilalti.

Gigi Becali a procedat la fel. S-a inconjurat de pupincuristi si de indvizi care pentru bani il minteau cu nerusinare si de aceea PNG nu a trecut niciodata de 2%.

Daca vrei sa conduci un partid in care orice urma de opozitie este anulata inseamna sa vi sa propui la nivel national impunerea propriilor tale idei fara a mai cere consultarea poporului.

Alegerea unei echipa presupune uciderea democratiei. Primul pas este uciderea oricarei forme de opozitie in propriul partid. Pasul urmator este uciderea opozitiei in parlament si mai apoi trecerea la   oligarhie ca frma de guvernare. Echipele celor trei partide se vor roti, pe rand, la conducerea tarii.

Intrebarea este: Pana cand? Sa nu uitam ca in perioada interbelica situatia politica din romania era identica. Atunci a aparut Miscarea Legionara. Miscare ca s-a lansat ca o forta politica importanta. Si, cine stie ce s-ar fi intamplat daca regele Carol al doilea nu l-ar fi asasinat  pe Corneliu Codreanu…

in loc de incheiere…

Ma temeam ca Basescu are urmasi doar in PDL. Acum incep sa ma tem ca Basescu a inseminat si alte curve politice… /trist

PS: desi il consider pe Victor Ponta un produs al clientelismului politic [a fost propulsat de Adrian Nastase] cel putin a spus ca nu vine cu o echipa in spate ci ca el va avea in spatele lui oamenii din sala.

One thought on “Votati lista! Votati clientelismul !

  1. Unde am votat eu au iesit locul 2 si locul 3, deci ma scuteasca Base cu vointa poporului, ca noi nu am vrut asa.
    E posibil ca unii dintre cei care au fost alesi, dar au vrut sa fie condusi de altii, sa puna bete’n roate.

Comments are closed.