Comunicare, relatii publice…

20tv

TELECOMANDA

M-am întrebat adesea cum se face ca toate stirile incep la fel, cã se aseamãnã atât de mult unele cu altele încât a doua zi uiþi imediat de ele, pãstrand în minte doar vagi amintiri ale evenimentului.
Andrei Cornea, preluând ideea lui Dostoievschi s-a intrebat cum ar fi fost dacã Isus ar fi apãrut într-o epoca asemãnatoare celei de astãzi, o epocã a relatiilor publice, o epocã in care barierele comunicaþionale au fost sparte de catre noua tehnologie…

La televizor, o tânara prezentatatoare Cerasela Pîrleaz, prezintã stirile.
Buna seara stimaþi telespectatori, întrerupem programul nostru pentru o ºtire de ultimã orã. În ultimul timp în Palestina, un individ numit Isus, încearcã sã implementeze un nou tip de religie. În jurul sau s-au strans deja câteva mii de oameni care il numesc Mesia, ºi cred cã este fiul lui Dumnezeu. Trimisul nostru special la Ierusalim Robert Rãspãndacu se afla acolo pentru a ne da amanunte. Buna seara Robert eºti in direct.

Buna seara Cerasela, Buna seara stimati telespectatori. Asa cum deja ati aflat acest individ autoproclamat Mesia încearca, cu destul succes se pare, sã implementeze un nou tip de religie, intrand astfel in opozitie atat cu autoritatile romane cat si cu autoritãþile religioase evreieºti. El este renegat de cãtre cler, iar miscarea sa riscã sa devinã un pericol pentru stabilitatea Imperiului roman, asa cum ne-au informat surse neoficiale ale autoritãþii romane din Israel. Un purtator de cuvânt al guvernatorului Pilat a afirmat insa astazi la o conferinta de presa ca rezolvarea acetei probleme le revine in exclusivitate autoritailor religioase israeliene deoarece nu este o problema politica ci una religioasa. Pilat nu se va amesteca in acesta problema decat in cazul in care autoritatile religioase il vor invita sa medieze diferendele. Il avem lângã noi pe Dl. Pilat reprezentantul autoritãþilor romane din Israel.

« D-le Pilat cum comentaþi acest eveniment ? Credeti cã aparitia acestui, hai sã îl numim profet, va perturba activitãþile comerciale ale provinciei ? »
« In primul rând doresc sã spun buna seara telespectatorilor d-voastra ºi sã transmit de asemena salutãri legiunilor romane aflate in þara d-voasta. Aº vrea sã subliniez cã acest diferend religios nu poate sa afecteze activitatea Imperiului roman nici politic, ºi nici economic sau militar. Forþele militare staþionate în acest teritoriu nu se vor amesteca în conflict, deoarece politica Imperiului a fost intodeauna una de conciliere ºi de aplanare a conflictelor. »
« Pânã acum ºtim cã nu au fost inregistrate violenþe. Ce veþi face dacã evenimetele ar putea sa ia o astfel de turnurã ? »
« Sperãm ca pãrþile vor accepta ca Imperiul Roman sã medieze diferendele si cã nu se va ajunge la un conflict deschis. »
« Totuºi dacã autoritãþile religioase vã vor solicita sprijinul militar cum veþi proceda ? »
«Pânã în acest moment autoritãtile imperiale nu au luat nici o decizie, vom sta în espectativã in funcþie de turnura evenimetelor, noi insã sperãm cã nu se va ajunge la nici un fel de conflict. »
« D-le Pilat va multumim »
« Si eu va multumesc ».

Acesta a fost guvernatorul imperiului Roman la Ierusalim. Cerasela.

Robert, inca o întrebare. Tu l-ai vazut pe acest Mesia ? Poti sa ne dai cateva detalii despre el ?

Cerasela, acest Isus sau Mesia cum il numesc adepþii sãi, este fiul unui tamplar evreu, dar se suþine cã mama sa nu l-ar fi conceput pe Isus cu soþul ei, ci ar fi ramas însarcinatã, fecioara fiind, cu un înger trimis de Dumnezeu. Acest lucru este insa destul de dificil de verificat deoarece acest Mesia si-a petrecut copilaria in Egipt desi se afirmã cã s-ar fi nãscut la Bethleem. Isus traversezã Israelul inconjurat de cãtre adepþii sai din randul carora a recrutat 12 care ii sunt cei mai apropiati. Impreunã cu aceºtia deºi nu indeamna la violenta ci face apel la dragoste, ºi….

Robert! Robert.Mã auzi…?…Robert!…alo!… ROBERT!… ???

Stimati telespectatori, ne cerem scuze. Se pare cã legãtura s-a întrerupt. Stimaþi telespectatori, vã rugãm sã rãmâneþi pe canalul nostru pentru a urmãrii in direct derularea evenimetelor . Bunã seara.

Ce mult au luat amploare in ultimii ani publicitatea, comunicarea, ºi relatiile publice! Ce frumos s-au dezvoltat! (scrisa pentru revista NOUA a CIOCP -Universitatea Bucuresti in 2003)

8 thoughts on “Comunicare, relatii publice…

  1. Eu m-am saturat de atatea stiri si mai ales de atatia incompetenti.Cred ca Robert asta s-a facut si el apostol…

Comments are closed.