La ce folosete legea prin care trebuie sa iei cartela preplatita cu buletinul?

Inca o lege inutila a fost emisa de Parlament.

Ati auzit de termenul “sageata” ? Nu? Va spun eu ce inseamna in argou: un oarecare care se duce la Western Union si ridica cu buletinul lui banii furati prin strainatate sau obtinuti prin fraude pe internet.

Ex: Popescu se afla in romania si da o teapa pe ebay lui Fred care trimite banii in Spania sau alta tara. Vasile este Sageata din Spania, isi ia un comision (5-10%) si ii trimite unei alte Sageti in Romania  (Gigel) care primeste 50-100 euro daca ridica intre 1000 din 2000 de euro de la Western Union [de obicei nu se trimit sume mai mari]. Gigel ii da banii lui Popescu care ii da cei cca 100 euro promisi.
Sa ne imaginam urmatorul scenariu [perfect realizabil].
Hotii de acest gen se duc la un amarat, care nu ii cunopaste, si ii cer buletinul cu care se duc la un butic oarecare, in alt oras,  si cumpara o cartela preplatita [care are si minute gratuite inclusiv internationale] intra pe net [un chat oarecare] – de obicei de la un I-cafe- si le spune prietenilor din strainatate ce numar de telefon are.

Apoi discuta mai multe detalii cu ei la telefon. Dupa care  arunca cartela preplatita inainte sa se prinda cineva la ce a folosit.

Asadar, la ce foloseste concret legea aia? La nimic.

PS: Nu vreau sa cad in pacatul teoriei conspiratiei dar daca e sa fie cuiva folositoare aceasta lege, o sa foloseasca celor care ar putea incerca sa controleze serviciile [spun ar putea pt ca nu cred  in mitul cf caruia cineva  controleaza  serviciile in acest moment desi la TV auzim mereu teoria asta].