Esti, roman: esti prost, te tepuiesc toti. Pentru ca meriti.

“Si de-o fi sa mor…”

Calculatorul, (pentru snobi sau cei din IT  PC-ul ) pe care il am acum e facut de mine in decursul unui an  pe bucati. HDD l-am luat de la teparii de la Caro Grup.  RAM-ul  [2Gb ]tot de la ei. De la Emag mi-am cumparat palca de baza, srocesori si prima memorie RAM. De la Depozitul de Calculatore mi-am luat sursa de alimentare si DVD writer-ul. Cu Caro grup eram lamurit. Acum am o alta belea: mi-a crapat  DVD writerul cumparat de la Depozitul de Calculatoare – Romsoft.  Nu citeste si nu scrie cd-uri. Service-ul lor este undeva langa statia de metrou Semanatoarea [mai nou Petrache Poenaru]  in SEMA Park.

M-am dus la ei stiind ca voi avea parte de aceleasi mizerii rromanesti – cum ar zice Arhi, cu care inca nu am reusit sa ma obinuiesc desi traiesc aici de aproape 40 de ani. Stiam de dimineata ca sunt roman, sunt ca atare luat de prost si ma asteptam sa fiu tepuit, umitit si privit cu aroganta. Am ajuns la ei si le-am zis problema mea.

O dominisora,  blonda cu niste tepi in cap, draguta dealtfel dar oarecum agasata de faptul ca o deranjam din pauza ei de la cafea si tigara – mi-a dat niste hartii si pix sa ma apuc sa le completez. Am intrebat politicos in cat timp pot sa vin sa imi iau dvd writerul stiind ca vor incepe discutiile sablon intre mine si duduie.

-1-15 zile, imi zice domnisoara… [de ce nu sunt surprins?]

– Pai nu merge, repet eu placa pe care o am invatata de cand cu Caro Grup.  Eu cand am cumparat chestia asta am dat banii jos. Nu am zis ca iau produsul si in 1-15 zile va dau banii.

– Stiu dar asta e politica firmei, repeta si tipa placa ei…  [politica firmei nu trebuie sa fie una care sa atraga clientul? Oh, am uitat, in romania politica firmei  este: ia cati mai multi bani, de la cati mai muti fraieri, nu conteaza ca nu mai vine la noi, daca in 2-3 ani noi o sa cumparam firmele mici, tot la noi ajunge…]

Imi arunc ochii pe hartii: “SC CNDPI Romsoft SA va comunica ca [sic!] aveti dreptul de a asista la efectuarea testului tehnic [expertiza tehnica] a produsului a carui proasta funtionare o reclamati.”

Intreb curios cand se face testul. Raspunsul  a venit  rapid: “nu se mai face”

– pai si eu atunci cum semnez? de ce mai este scris aici?

– spuneti ca nu puteti participa la testare.

– Pai pot.  Vreau sa particip!

– Nu puteti!

– Ok. De ce 1-15 zile?

– Pentru ca baietii sunt aglomerati.

– De ce nu angajati altii? [Stiind ca nu o sa primesc raspuns…]

Impachetez hartiile si ii spun ca nu las produsul si ca inainte sa le semnez trebuie sa le cietsc.

Sare ca arsa:

– Nu aveti voie sa le luati!

– Ba am domnisoara, sunt niste hartii fara valoare, nesemnate de nimeni, nestampilate… le pot lua.

– ba nu!

– Ba da. Nu ma enervati ca au mai incercat unii sa ma tepuiasca si nu au reusit..

Am plecat. .. si  dupa ce am recitit Legea nr. 363/ 2007 privind combaterea practicilor inselatoare si   legea  449/2003 privind  vanzare prodselor am vazut ca trebuie sa fac sesizare scrisa. Sper ca dobitocii sa intelega faptul ca  eu sunt de buna credinta ca nu vreau decat  sa imi stabileasca ei 1 zi in care eu sa merg sa asist la testarea produsului , sa imi garanteze in scris ca au primit  dvd-rw meu  FARA DEFECTE FIZICE [la modul cum se comporta cu mine nu am incredere ca nu vor da cu el de pereti].

[Legislatie Protectia Consumatorului]

In metrou ii povestesc unui amic faza. Si el imi zice: “eu in locul lor, te-as chema la testare la oara 10 si te-as tine pana la ora 5 seara”. Cateva ore mai tarziiu o amica imi spune: dar si tu esti cifut!. Eu am dreptate, cu legea in mana, cu garantia semnata de firma in mana, imi cer un drept pe care firma si-al asuma si eu sunt vinovat? WTF?

Asa gandesc toti romanii. Accepta sa se cace ceilaliti pe ei. Si din cauza asta cei ca mine ne batem de 10 ori mai greu pentru drepturile noastre decat se  bate un cetatean dintr-o tara civilizata…

Imi este sila de tara asta de kkt. Esti roman si esti un fraier, un prost si esti tepuit. Toti ratatii cu oarece functie sau bani te trateaza ca pe ultimul om. De ce? Pentru ca meriti sa fi tratat asa romane: esti tratat ca un cacat pentru ca esti un cacat!  Milioane de romani accepta sa fie umiliti de firme, de institutii publice de sefii de la munca, de administratorul de la bloc.

Mioritici… ne ducem la moarte fara sa fim vinovati si acceptam soarta, ne plangem cand altii isi bat joc de noi dar odata ajunsi in pozitia lui nu ezitam sa ne comportam asemenea celui pe care l-am injurat…

In urma cu ceva timp ma intrebam cum plm suntem atat de prosti? De ce ne lasam calcati in picioare de UE? Pentru ca ne calcam si de futem in gura unii pe altii.

Avem mentalitati de slugi si ciocoi… ma opresc din scris. Sunt epuizat psihic si fizic…

CONCLUZIE: vreau sa plec de aici. Vreau sa merg intr-o tara unde sa fiu jignit si urat  pentru ca nu sunt de al lor dar unde munca mea sa imi fie repectata… unde demnitatea mea de om  nu este calcata in picioare…

Nu am sa mai scriu o perioada pe blog. Am sa fac tot ce este omeneste posibil ca in doua luni sa parasesc tara asta.

Am nevoie de bani: vand cartile, televizorul si in ultima saptamana voi vinde si calculatorul.

Astept email pentru cei interesati sa cumpere cartile. 4 saci. O sa va dau o lista  cu o parte din titluri.

4 thoughts on “Esti, roman: esti prost, te tepuiesc toti. Pentru ca meriti.

  1. tu te-ai tepuit rau de tot cu hostingul pentru blog…si dupa ce ca-i penal ai mai incarcat si un milion de bannare ca sa mearga si mai greu. Pacat…imi placea sa mai citesc pe aici dar asa e foarte enervant! Drum bun si cale batuta…

Comments are closed.